Телевизионният водещ Слави Трифонов смята, че партиите могат да съществуват

...
 Телевизионният водещ Слави Трифонов смята, че партиите могат да съществуват
Коментари Харесай

Слави Трифонов за субсидиите: Ще живеят с по 1 лев

 Телевизионният водещ Слави Трифонов счита, че партиите могат да съществуват и с по 1 лев дотация на всеки извоюван от тях глас, без да стават жертва на олигарси и зависимости. Това съобщи самият той в изявление за БНР.
Телевизионното предаване на Слави стана основател на референдум по значими въпроси за политическата ни система. Пак неговото шоу разкри през последния месец, че партийната дотация от 11 лева доста се надписва.

„ Българските депутати се самозабравят незабавно, тъй като се считат за богоизбрани, а те не са – те са прислужници на хората и когато го схванат, нашата народна власт ще стане такава, каквато е на една естествена и развита страна “, сподели Трифонов.

Той има вяра, че българският гласоподавател ще се осъзнае скоро и нещата ще се трансформират. „ Това не е нито победа, нито е някакво задоволство при нас за това, че ние сме повдигнали нещо сходно. Това е борба, която би трябвало да се води от страна на жителите. Ние вършим това като жители. Тук няма наслада. Имаше референдум преди две години и половина, на който над 3,5 млн. гласоподаватели гласоподаваха, като 2,5 млн. от тях споделиха, че дотацията би трябвало да е 1 лева Това, което министър председателят през днешния ден е направил – задействал се е след две години и половина. Преди 6 месеца в предаването той сподели, че „ още на следващия ден ще повдигне въпроса “. Министър-председателят има съществено разминаване с визията си за времето. “

Според него тематиката се повдига в този момент поради огромния скандал с надвзетите пари от партиите: „ Всички са получавали повече пари, безусловно нелегално и в същото време са си мълчали. Това е казусът и поради това се задействат – тъй като няма какво да кажат. Министрите на правораздаването и на финансите приказват нелепости, тъй като или не познават закона, или са некомпетентни, или тъй като по този начин им изнася “.

Целият парламент би трябвало да излезе и в случай че не си подаде оставката, то да убеди гласоподавателите си, че това е неточност, да върне парите и да съблюдава законите, прикани Слави Трифонов.

Относно изказванието, че ще се стигне до зависимости на партии към олигарси, той разяснява: „ Това е все едно – дайте ни вие пари, с цел да не си ги вземем от олигарси или компании. Това не звучи ли доста аморално? Къде е моралът в политиката? Ти като ставаш политик, главната водеща мощ за теб би трябвало да бъде моралът, а не от кое място да намериш пари. Ти би трябвало да се грижиш за другите, не търсиш личното си благоденствие. В България хората стават политици, с цел да печелят повече, а би трябвало да стават политици, с цел да дават отговор за другите “.

Тези пари не са тяхна облага и метод да си обогатяват партиите, а тези пари са, тъй като суверенът е решил да им даде толкоз, акцентира Трифонов и добави изрично: „ Ще се разполагат с колкото имат. Ще живеят с по 1 лев на глас “.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР